Başkan Akyol 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türk Kadınlarının tarihin her döneminde kahraman ve fedakarca toplumumuza yön verdiğini dile getiren Başkan Akyol mesajında şu ifadelere yer verdi;

" Toplumun mihenk taşları olan, huzurlu ve mutlu bir aile yapısının tesis edilmesinde, güçlü bir toplumsal yapının kurulmasında her zaman en önemli rolü oynamış bulunan, tarihimizde de büyük kahramanları dünyaya getirerek tarihin sürecinde büyük değişimlere yol açan, fedakarlıklarıyla ve kahramanlıklarıyla tarihimize damgasını vuran kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Bunun en güzel örneğini Gördesli Şehit Makbule Hanım göstermektedir. Ülkemizin, memleketimizin zor günlerinde, büyük fedakarlıklarla düşmanla savaşan; bu güzel ilçeyi, bu cennet vatanı bize emanet eden ecdadımıza minnet ve şükran borçluyuz. Bu özel günde milli mücadelemizin sembol ismi, kadın  kahramanımız Gördesli Şehit Makbule Hanım'ı minnetle yad ediyorum. Ruhu şad olsun.

Dinimizde de kadınlara verilen büyük önemi, Peygamberimizin 'Kadınların haklarına riayet ediniz. Onlara şefkat ve sevgiyle muamele ediniz. Onlar hakkında Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah'ın emaneti olarak aldınız, onların namuslarını ve iffetlerini Allah adına söz vererek helal edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onarında sizin üzerinizde hakları vardır' sözleriyle anlıyoruz. Peygamberimizin tüm insanlığa seslenişi olan veda hutbesindeki sözlerinde olduğu gibi kadınlar sevgi ve şefkatin esas sahipleridirler.

Bu nedenle kadınlarımıza ne kadar güzel fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak ta o oranda güçleniriz. Gördes Belediyesi olarak kadınlarımızın her zaman yanlarında yer aldığımızı ve onların destekçileri olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Başta şehit annelerimiz olmak üzere; bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, yaşamımızda doğumdan ölüme her an varlıklarıyla bizleri onurlandıran, hiç bir zaman desteklerini esirgemeyen, bizleri büyüten, eğiten, yetiştiren fedakâr tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten duygularımla kutlarım."

Gördes Belediyesi Ya..... Ücretsiz DGS Deneme ..... Kitap Okuma Kampanya..... Ücretsiz Halk Oyunla..... ÜCRETSİZ KEMAN KURSU..... MİLLİ İRADE NÖBETİ..... HACİVAT KARAGÖZ GÖLG..... YAZ SPOR OKULU 2016 ..... YEREL HAYVAN KORUMA ..... ANKARA GÖRDESLİLER P.....