Başkan Akyol: 'Çanakkale'de şahlanan ruh, milletimizin mayasını oluşturmuştur'
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlandı.

Çanakkale Zaferi'nin tarihe sığmayacak kadar şanlı bir destan olduğunu ifade eden Başkan Muhammet Akyol, mesajında şu ifadelere yer verdi: "18 Mart, tarihinin hiçbir döneminde bağımsızlık ve özgürlüğünden taviz vermeyen, tek vücut haline gelmiş bir milletin bağımsızlığını, onurunu, vatanını ve bayrağını korumak için neler yapabileceğini bütün dünyaya gösterdiği ve adeta bir destan yazdığı tarihtir. Şunun altını çizerek ifade ediyorum, Çanakkale Zaferi tarihe sığmayacak kadar şanlı bir destandır. Renkleri, dilleri ve ırkları farklı milletlerin ordularına karşı Çanakkale'de kazanılan zafer, savaşın ve tarihin akışını değiştirmiştir. İman, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymada en önemli faktörler olmuştur.

Çanakkale'de şahlanan ruh, milletimizin mayasını oluşturan ruhtur. Bu ruh, dinin, vatanın, namusun, bayrağın, kısaca bizi biz yapan değerlerin en zor şartlarda bile feda edilemeyeceğini açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu ruhu yaşattığımız müddetçe ulaşamayacağımız hiç bir hedef, başaramayacağımız hiç bir iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir sorun yoktur.

Bundan 101 yıl önce dışarıdan vatan topraklarımıza göz diken düşmanlara destansı bir mücadele verilmiş, bir karış vatan toprağını her ne pahasına olursa olsun vermeyeceğimiz tüm dünyaya karşı gösterilmiştir. Şimdi de ülkemizi terör örgütleriyle, faiz tehditleriyle ve batının anti demokratik tavırlarıyla dize getirmeye çalışanlar; aziz milletimizin kutlu yürüyüşünü asla engelleyemeyeceklerdir. Tarih boyunca nice badireler atlatmış, nice bedeller ödemiş olan aziz milletimiz iç ve dış hainlerin planlarına, pis oyunlara karşı tek vücut olmuştur, olacaktır.

Bunun en yakın örneğini 15 Temmuz'da yaşadık. 102 yıl önce Çanakkale'de düşmana karşı nasıl şanlı bir zafer kazandıysak, 15 Temmuz'da da Çanakkale ruhuyla hareket ederek; devletimizi, milletimizi ele geçirmeye kalkışan FETO'ya karşı milletimiz destan yazmıştır.  En zayıf anında bile 'Çanakkale geçilmez' diyerek düşmanı vatan topraklardan kovan bir ecdadın mirasçısı olan bu aziz millet, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, 15 Temmuz'da bağımsızlığına ve demokrasiye canı pahasına sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Tüm milletimizin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 102. yıldönümü kutlu olsun."

Ücretsiz DGS Deneme ..... Kitap Okuma Kampanya..... Ücretsiz Halk Oyunla..... ÜCRETSİZ KEMAN KURSU..... MİLLİ İRADE NÖBETİ..... HACİVAT KARAGÖZ GÖLG..... YAZ SPOR OKULU 2016 ..... YEREL HAYVAN KORUMA ..... ANKARA GÖRDESLİLER P.....