Gördesliler Müjde! Doğalgaz Hattı Çalışmaları Başladı
Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol Gördes'in gerekli abone oranına ulaşarak hak kazandığı doğalgaz hattının yapımı için kurulan şantiteyi ziyaret etti ve başlatılan güzergah açma çalışmalarını yerinde inceledi. İlerleyen günlerde temel atma töreninin yapılmasının planlandığı belirtildi.

Gördes Doğalgaz İletim Hattı ihalesinin gerçekleştirilmesi ve yer tesliminin yapılması sonrasında hızlanan çalışmaları inceleyen Kaymakam Bilgin ve Belediye Başkanı Akyol'a BOTAŞ yetkilileri ve yüklenici ACD İnşaat firması temsilcileri şantiye kurulumu ve güzergah açma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yetkililer, İstanbul-İzmir Doğalgaz hattından ayrılarak toplam 50.450 metrelik bir hat ile doğalgazı Gördes'e iletecek güzergahta yapılacak çalışmaların iş planı, aplikasyon ve şantiye kurulumunu tamamladıklarını ve güzergah açma çalışmalarına geçen hafta başladıklarını ifade ederek; " Şu an güzergah açma işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Hattımızda kullanılan çelik borular 10 inç, yani yaklaşık 25 santimetre çapında, ve yaklaşık 50.450 metre uzunluğunda. Hattımız Akhisar'ın Tütenli mahallesinden başlayarak Gördes'te son buluyor. Projenin 2017 yılı Aralık ayında tamamlanması planlanmakta. İnşallah kaza bela olmadan bitireceğiz" dedi.

Gördes'in hayali olan doğalgaz hattının kurumlar arası dayanışma ve vatandaşların yoğun ilgisiyle başarıldığını ifade eden Kaymakam Bilgin; "BOTAŞ ve yüklenici firma yetkililerden yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldık. Memnuniyetle görüyoruz ki bir hafta içerisinde yaklaşık 5 km'lik alanda güzergah açımı tamamlanmış bulunmaktadır. Yine hem BOTAŞ, hem de firma yetkililerinden aldığımız bilgilere göre inşallah bu yıl sonu itibariyle Gördes'imize iletim hattı ulaşmış olacak. Çalışmalardan dolayı yetkililerimize kolaylıklar ve başarılar diliyoruz" dedi.

Gördes'in tarihi bir başarıya imza atarak Türkiye'deki yüzlerce ilçe arasında yaklaşık 40 ilçenin içinde yer aldığını ifade eden Başkan Muhammet Akyol;  " Gördes'te birlik ve beraberliğin sonucu bu çalışmalar başlamış bulunmakta. Bundan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. İnşallah bu yılın sonuna doğru, Aralık ayında iletim hattı Gördes'e geldiğinde 2018 yılı içerisinde de evlerde doğalgazı kullanmaya başlamış olacağız. Emeği geçen katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Temel atma töreni düzenlenecek
Kaymakam Bilgin ve Belediye Başkanı Akyol; önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi planlanan temel atma töreni ile birlikte iletim hattında kazı ve boru döşeme çalışmalarının başlatılacağını da belirtti.

Gördes Belediyesi Ya..... Ücretsiz DGS Deneme ..... Kitap Okuma Kampanya..... Ücretsiz Halk Oyunla..... ÜCRETSİZ KEMAN KURSU..... MİLLİ İRADE NÖBETİ..... HACİVAT KARAGÖZ GÖLG..... YAZ SPOR OKULU 2016 ..... YEREL HAYVAN KORUMA ..... ANKARA GÖRDESLİLER P.....