Başkan Muhammet Akyol'dan Hıdrellez ve Kültür Festivaline Davet
Gördes Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri, ilçenin sosyal ve kültürel hayatına renk katıyor. Bu yıl 11.'si düzenlenecek olan etkinlikler için, Gördes Belediyesi çalışmalarını tamamladı.

7'den 77'ye her vatandaş için çeşitli etkinliklerin yer aldığı Hıdrellez programı bu yıl da dolu dolu geçecek. Etkinliklerde birçok sosyal ve kültürel aktivite yer alıyor. 4 Mayıs 2017 Perşembe günü  Gördesli Makbule ve Akıncılar konulu panelle başlayacak olan etkinlikler 4 gün süreyle devam edecek. Halk oyunları gösterimleri, çeşitli yarışmalar, uçurtma şenliği, paneller, anneler günü etkinliği, çocuklar için ilizyon gösterisi ve eğlence karnavalı gibi birçok etkinliğin yer alacağı Gördes Belediyesi 11. Hıdrellez ve Kültür Festivali'nin ana programı 6 Mayıs Cumartesi saat 12.00'da Kocamurtluk Mesire Alanında gerçekleşecek.

Festivalin ana programında çeşitli stantlar festival alanında vatandaşlar için yerini alacak. Halka ücretsiz keşkek ve höşmerim ikramı yapılacak. Festival kapsamında İzmir Gördesliler Derneği ve Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler için ödül törenlerinin de düzenleneceği etkinliklere, ilçe dışından da çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.

Tarihi bir başarı elde ederek Gördes futbol tarihine adını "Namağlup Şampiyon" olarak yazdıran Gördes Belediyespor'un şampiyonluk kupası da yine 6 Mayıs Cumartesi günü Kocamurtluk Mesire Alanı'nda verilecek.

11. Hıdrellez ve Kültür Festivali'ne tüm vatandaşları davet eden Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, "Asırlardan bu yana bilinen ve kutlanan Hıdrellez bizlere birlik beraberliği, kültürümüze sahip çıkmayı hatırlatan bir bahar bayramıdır. Bizler de bu bağlamda her yıl geleneksel olarak Hıdrellez ve Kültür Festivali'ni birlik beraberlik içerisinde gerçekleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yılın festivali için de çeşitli etkinliklerin yer aldığı bir program hazırladık. Tüm vatandaşlarımızı 11.'sini düzenleyeceğimiz hıdrellez festivaline davet ediyorum" dedi.

Ücretsiz DGS Deneme ..... Kitap Okuma Kampanya..... Ücretsiz Halk Oyunla..... ÜCRETSİZ KEMAN KURSU..... MİLLİ İRADE NÖBETİ..... HACİVAT KARAGÖZ GÖLG..... YAZ SPOR OKULU 2016 ..... YEREL HAYVAN KORUMA ..... ANKARA GÖRDESLİLER P.....