Bakan Eroğlu'un Gördes'te Sözünü Verdiği Kobaklar Göleti İhaleye Çıktı
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun geçtiğimiz ay Gördes'e gerçekleştirdiği ziyarette müjdesini verdiği  göletlerden birisi olan Kobaklar Göleti’nin yapım ihalesinin ilana çıkması Gördeslileri sevindirdi.

Gördes Kobaklar Sulama Göleti yapım ihalesi 23 Mayıs 2017 Salı günü İzmir DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nde yapılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Erdoğlu'nun Şehit Ömer Halisdemir Parkı Açılışı ve Doğalgaz İletim Hattı Projesi Temel Atma Töreni için Gördes'e yaptığı ziyarette Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol'un talepleri içerisinde yer alan gölet ve sulama projelerinden " Belediye Başkanı maşallah çok çalışkan, her şeye layık. Gördesliler de  her şeyin en iyisine layıksınız. Başkanım maşallah mühendis gibi projeler hazırlamış. Daha önce de TOKİ ve Güneşli barajının temel atmasında Gördes'teydim. Muhammet Başkanımın yeni talepleri var. Talepler o kadar çok ki ben de şaşırdım. Yedi tane büyük talep var. Kobaklar Barajı'nı bugünün müjdesi olarak söz vereyim, inşallah bunu da yapacağız " şeklinde bahsederek gölet müjdelerinin haberini vermişti.

Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol Kobaklar Göleti'nin ihaleye çıkmasının ardından bir açıklama yaparak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Gördesliler adına teşekkürler etti. Kobaklar Göleti'nin Gördes'e hayırlı olasını temenni eden Başkan Muhammet Akyol; " Geçtiğimiz ay Gördes'te yapmış olduğumuz açılış ve temel atma törenin de Sn. Bakanımız'a Belediyemiz imkanlarıyla hazırladığımız 7 adet gölet projesi vermiştik. Sn. Bakanımızın o gün de söz verdiği gibi Kobaklar Göleti ihaleye çıktı. Allah'ın izniyle diğer süreçlerde aksamadan işleyecek ve bölge çiftçimiz sulu tarımla kalkınmaya devam edecektir. Sn. Bakanımıza, milletvekillerimize ve DSI Bölge Müdürlüğümüze Gördesliler adına teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Yapım süresi 700 iş günü olarak belirtilen Kobaklar Göleti Projesi'nin ihalesinin gerçekleştirilmesinin ardından yüklenici firmaya 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır. Temelden yüksekliği 25.98 m olan Kobaklar Göleti ile brüt 87 hektar tarım arazisinin sulanması planlanıyor.

Ücretsiz DGS Deneme ..... Kitap Okuma Kampanya..... Ücretsiz Halk Oyunla..... ÜCRETSİZ KEMAN KURSU..... MİLLİ İRADE NÖBETİ..... HACİVAT KARAGÖZ GÖLG..... YAZ SPOR OKULU 2016 ..... YEREL HAYVAN KORUMA ..... ANKARA GÖRDESLİLER P.....