Bakan Eroğlu Kobaklar Göleti ve İçme Suyu Projesinin Temelini Attı
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun geçtiğimiz dönemde Gördes'e gerçekleştirdiği ziyarette müjdesini verdiği göletlerden birisi olan Kobaklar Göleti ve Sulaması Projesinin temel atma töreni Alaşehir'de gerçekleştirildi.

Demokrasi Meydanı'ndaki törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur ve İsmail Bilen, Ak Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çiftçinin sulama sorununa, yapılacak barajlarla çözüm bulunacağını ve gelir getirici orman faaliyetleriyle köylünün kalkınacağını belirten Eroğlu, “Türkiye'yi 3,5 kat büyüttük. Türkiye dünyada 17'inci sıraya yükseldi, ancak bu yeterli değil. Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Bu ülke dünyada küresel bir güç olacak, buna yürekten inanıyorum. Çünkü bizim Kızıl Elmamız var" diye konuştu.

Gördes merkeze 1 milyon m3 su verilebilecek Kobaklar Göleti ve Sulaması Projesinin yapılmasıyla beraber bölgeye 1 milyon 950 m3 su temin edilebilecek. Gördes ilçe merkezine her yıl ortalama 1 milyon m3 su verilmesi planlanırken, 23 bin kişinin içme ve kullanma suyunu karşılanacak. 950 bin m3 suyu ise zirai sulamada kullanılabilecek.

Başkan Muhammet Akyol’dan Bakan Veysel Eroğlu’na ve DSİ'ye Teşekkür DSİ’nin hayata geçirdiği her projenin bölgeyi olumlu anlamda değiştirdiğini söyleyen Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol; “Özellikle Güneşli Barajı ve Sulaması, Doğanpınar Göleti için Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve AK Parti Manisa Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Sulama başladıktan sonra bölgede verim katlandı. Tarlalardan 2 hatta 3 ürün alınabilir hale geldi. Ekonomi canlandı. Artık oradaki köylerden şehre göç yaşanmıyor. İnşallah yeni gölet projelerimizle ilçemizin ve çiftçilerimizin refah düzeyleri artacak. Kobaklar Göleti ve İçme Suyu Projesi bölgemize ve ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Toplu Konut İdaresi ..... Ücretsiz Kick Boks K..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Sözlü ve Uygulamalı ..... Taşeron Kadrosu Sözl..... Sürekli İşçi Kadrola..... Sürekli İşçi Kadrola..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Mahalli İdareler Gör..... Gördes Belediyesi Ya..... Ücretsiz DGS Deneme ..... Kitap Okuma Kampanya..... Ücretsiz Halk Oyunla..... Mahalli İdareler Gör..... ÜCRETSİZ KEMAN KURSU..... MİLLİ İRADE NÖBETİ..... HACİVAT KARAGÖZ GÖLG..... YAZ SPOR OKULU 2016 .....