Şehit Makbule Hanım Kur'an Kursu ve Uygulama Camii'nin Temeli Atıldı
Gördes girişi Orman İşletme Bahçesinde yapılacak olan Şehit Makbule Hanım Kur'an Kursu ve Uygulama Camii'nin temel atma töreni dualar eşliğinde gerçekleştirildi.

Vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği Şehit Makbule Hanım Kur'an Kursu ve Uygulama Camii'nin temel atma törenine Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Müftüsü Zekeriya Koşum, Dernek Başkanı İsmail Akyüz, İlçe Emniyet Amir Vekili Mehmet Topaloğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Türe, AK Parti İlçe Başkanı Rıza Dilcan, MHP İlçe Başkanı Abdürrazik Yonat, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Müdürleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşların Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Makbule Hanım Kur'an Kursu ve Uygulama Camii'nin temel atma programı Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı. İlçe Müftüsü Zekeriya Koşum’un konuşmasıyla devam eden program akabinde ise Gördes Kaymakamı Bekir Abacı’nın mesajı okundu.

Gördes'in misafirlerini, Milli Mücadele Kahramanımız Şehit Makbule Hanım'ın isminin verileceği Kur'an Kursu ve Uygulama Cami ile karşılayacağını ifade eden Başkan Akyol, "Allah'ın izniyle şehrimize güzel bir dini eğitim tesisini kazandırmak için bu eserimizin temelini attık.  Bu 2009'dan bu yana hayalimizdi. Bizler yapamazsak gençlerimize vasiyetimizdi. Çok şükür bu eserimizin temelini atmak bugün hep birlikte bizlere nasip oldu. Şehit Makbule Hanım Kur'an Kursu ve Uygulama Camimiz, Gördes’imizin girişinde, Orman İşletme Müdürlüğünün Bahçesinde, Devlet Hastanemizin yanında, İlçe Jandarma Komutanlığımızın karşısında, faaliyete geçek olan Millet Bahçesi Projemizin bitişiğinde, Adnan Menderes ve Uzunçam Mahallelerimizin kesiştiği yerde bulunuyor. Dini tesisimiz hayatımızın tam merkezinde yer alacak inşallah. Burası artık bundan sonra Allah’ın evi, milletimizin camisi olacaktır. Milli Mücadelemizin kadın kahramanlarından olan Gördes Kızı Şehit Makbule Hanım’ın isminin verildiği Kur’an Kursu ve Uygulama Camii hem kahramanımızın ismini ilçemizin girişinde ilelebet yaşatacak hem de proje içerisinde bulunan Kur’an Kursuyla vatandaşlarımızın özellikle gençlerimizin dini eğitimlerine katkı sağlayacak hep birlikte gelecek nesillere miras bırakacağımız bu güzel projemize hep birlikte sahip çıkacağız. Şehit Makbule Hanım Kur'an Kursu ve Uygulama Camimize şuana kadar destek olan, katkı sağlayan ve bundan sonraki süreçte de katkı sağlayacak ve destek olacak olan herkesten Allah razı olsun. Gördes’imize hayırlı olsun İnşallah” dedi.

Şehit Makbule Hanım Kur'an Kursu ve Uygulama Camii’nin toplam alanı 1745 m², Zemin alanı ise 750 m² dir. Ayrıca Dini tesisin içerisinde 4-6 yaş arası geleceğimizin teminatı çocuklarımız için Kur’an-Kerim eğitimi alabilecekleri bir yerde olacak.

Gördes Belediyesi Ta..... Toplu Konut İdaresi ..... Ücretsiz Kick Boks K..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Sözlü ve Uygulamalı ..... Taşeron Kadrosu Sözl..... Sürekli İşçi Kadrola..... Sürekli İşçi Kadrola..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Mahalli İdareler Gör..... Gördes Belediyesi Ya..... Ücretsiz DGS Deneme ..... Kitap Okuma Kampanya..... Ücretsiz Halk Oyunla..... Mahalli İdareler Gör..... ÜCRETSİZ KEMAN KURSU..... MİLLİ İRADE NÖBETİ..... HACİVAT KARAGÖZ GÖLG.....