Vali Deniz'in Katılımlarıyla Gördes Okuyor Kitap Okuma Programı Gerçekleştirildi
5.Geleneksel Gördes Okuyor Kitap Okuma Kampanyasının Kortej yürüyüşü ve tanıtım toplantısı Manisa Valisi Ahmet Deniz'in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Bir dizi ziyaret için Gördes’e ziyarete gelen Vali Ahmet Deniz, Kaymakamlık binasında ilçe protokolü tarafından karşılandı. Vali Ahmet Deniz, daha sonra Gördes Anayol Caddesi’nden başlayan ve Hükümet Konağı bahçesinde sona eren kortej yürüyüşüne katıldı.

5.Geleneksel Gördes Okuyor Kitap Okuma Kampanyasının tanıtım programına Vali Ahmet Deniz, Kaymakam Bekir Abacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Gençlik Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, ilçe protokolü, öğrenci ve vatandaşlar katılım sağladı.

Kitap okumanın önemi ile ilgili  pankartlar taşıyan öğrenciler, yine kitap okumanın önemi ile ilgili sloganlar attı. Kortej eşliğinde Hükümet Konağı bahçesine gelen Vali Deniz ve beraberindeki heyet öğrencilerle kısa bir süre sohbet edip kitap okudu.
“Atalarımızın kalemleri kılıçlarından keskindi” ifadelerini belirten Vali Ahmet Deniz, öğrencilerden bol bol kitap okumalarını istedi.

Vali Ahmet Deniz ve beraberindekiler daha sonra “5. Geleneksel Gördes Okuyor” Kitap Okuma Yarışmasının, Gördes Belediyesi Kültür Sarayı’nda yapılan açılış törenine katıldı.

“OKUMAK ÖZGÜRLÜĞE KANAT ÇIRPMAKTIR”

Gördes Okuyor Kitap Okuma Yarışması’nın açılışına katılan Vali Deniz, Okumanın özgürlüğe kanat çırpmak olduğunu  belirterek, “ Atalarımızın kalemleri kılıçlarından keskindi. Bu yüzden bol bol kitap okuyun “ dedi.
Etkinlik Gördes Tarihini Okuyor isimli sine vizyon  gösterimi ile başladı. Etkinliğin açış konuşmasını yapan Kaymakam Bekir Abacı, düzenlenen yarışma ile çocuklara okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçladıklarını, bununla birlikte bilgili, doğru ve yanlışı ayırt edebilen, zamanını kütüphane gibi steril ve nezih ortamlarda geçiren bir gençlik yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yarışmaya 4 yılda 15 bin öğrenci ve 207 yetişkinin katıldığını ifade eden Kaymakam Abacı, yarışmanın İlköğretim, Lise, üniversite ve yetişkin olmak üzere 4 kategoride yapıldığını ve toplamda 47 kitabın yarışma kapsamında okunacağı bilgisini verdi.  İlçede Çok okuyan mı bilir, çok gezen mi bilir çelişkisi yerine ikisini de hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

DAHA ÇOK GELİŞME BİLGİ İLE MÜMKÜN

Okumanın özgürlüğe kanat çırpmak olduğunu  belirten Vali Deniz ise,  kitabın bir insanın en iyi dostu, en iyi arkadaşı olduğunu vurguladı. “ Atalarımızın kalemleri kılıçlarından keskindi” diyen Vali Deniz bu sebeple büyük bir imparatorluk kurulduğunu, Ali Kuşçu, Cezeri ve bir çok bilim adamının bunda payının olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyetinin bir cihan devletinden sonra yokluklar içinde kurulduğunu belirten Vali Deniz “ Bugün geldiğimiz nokta asla ve asla küçümsenemez. Bugün bu coğrafyadaki en önemli ülkeyiz. Dünyanın en büyük 16. Büyük ekonomisine sahibiz. Daha çok gelişime ihtiyaç var. Bu da bilgi ile mümkün. “ dedi.

BU MİLLETİN BAŞARAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY YOKTUR

Bilginin bir ülkenin varlığının temelinde yer aldığını söyleyen Vali Deniz, “Bu gün Türk silahlı Kuvvetlerinin silah ihtiyacının %70’nin tamamen yerli olarak üretiliyor. Bu sebeple Barış Pınarı Harekatı yakın zamanda başarı ile gerçekleştirildi. Bir ve beraber olduğumuzda bu milletin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Kendimize güvenmeliyiz. Daha çok okuyup kendimizi geliştirmeliyiz.” Diye konuştu.

MANİSA’DA KÜTÜPHANELERE 200.000 KİTAP DAĞITILACAK

Manisa genelinde kütüphanelere 200.000 kitap dağıtacaklarını belirten Vali deniz “Manisa tarihi ile sanayisi ile tarımı ile çok iyi bir noktada. Bunu eğitim ve kültür ile de taçlandıracağız. Eğitimi ve bilgiyi önemsiyoruz” dedi ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

MİNİKLER AYAKTA ALKIŞLANDI

Öğrencilerden Ayşe İrem ve Kobaklar mahallesi  sakinlerinden Senem Yanal’ın kitap okuma ile ilgili düşünlerini paylaştığı konuşmaların ardından, kitap okuma yarışmasında okunacak kitapların tanıtımı öğrencilerin kısa piyes gösterileri eşliğinde yapıldı. Milli Mücadele kahramanlarından Makbule Hanım, Halil Efe ve Kara Fatma ile ilgili öğrenciler tarafından yapılan  sunum salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı.

“KIZLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”

5. Gördes Okuyor Kitap Okuma Yarışması için düzenlenen afiş yarışmasına kız öğrenciler damga vurdu. Ödül töreninde Manisa Valisi Ahmet deniz kızlarla gurur duyduğunu, bu başarının örnek olması gerektiğini söyledi.

Yarışmanın 1.’si Gördes fatih Ortaokulu’ndan Elif Ayal’in ödülü Vali Ahmet deniz tarafından verilirken, 2. olan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Zahide Yağmur ödülünü Kaymakam Bekir Alıcı’nın, 3. Olan Gördes Şehir Cem Aybey İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Rümeysa Laçin ise Belediye Başkanı Muhammet Akyol’un elinden aldı. Yarışmada mansiyon ödülünün sahibi ise 5 Eylül İlköğretim Okulu öğrencisi Kerem Mesçi oldu. İlk 3 öğrencinin kız öğrencilerden oluşması sebebiyle “kızlarımızla gurur duyuyoruz diyen Vali Deniz bu başarının herkese örnek olması gerektiğini söyledi.

Gördes Belediyesi Ta..... Toplu Konut İdaresi ..... Ücretsiz Kick Boks K..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Sözlü ve Uygulamalı ..... Taşeron Kadrosu Sözl..... Sürekli İşçi Kadrola..... Sürekli İşçi Kadrola..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Mahalli İdareler Gör..... Gördes Belediyesi Ya..... Ücretsiz DGS Deneme ..... Kitap Okuma Kampanya..... Ücretsiz Halk Oyunla..... Mahalli İdareler Gör..... ÜCRETSİZ KEMAN KURSU..... MİLLİ İRADE NÖBETİ..... HACİVAT KARAGÖZ GÖLG.....