Başkan Akyol: Karayağcı Göleti 2 Bin Dekar Araziye Hayat Verecek
Yapımı DSİ tarafından yürütülen ve tamamlandığında 2 bin dekar araziyi suyla buluşturacak olan Karayağcı Göletinin toplam 170 bin metreküplük gövde dolgusundan şu ana kadar yüzde 80’lik kısmının tamamlandığı öğrenildi. 2 bin dekar araziyi modern sulama ile tanıştıracak Karayağcı Göletinin inşaatı tam gaz devam ediyor.

Yapımı DSİ tarafından yürütülen ve tamamlandığında 2 bin dekar araziyi suyla buluşturacak olan Karayağcı Göletinin toplam 170 bin metreküplük gövde dolgusundan şu ana kadar yüzde 80’lik kısmının tamamlandığı öğrenildi. 2000 dekar araziyi modern sulama ile tanıştıracak Karayağcı Barajı’nın inşaatı tam gaz devam ediyor. % 37’si bitirilen baraj, 2019 yılı sonunda tamamlanacak ve bölge çiftçisine yılda 2 milyon 560 bin lira daha fazla kazandıracak. Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, DSİ’ye teşekkür ederek, barajın o bölgeyi canlandıracağını ifade etti.

Çalışmaları hızla devam eden Karayağcı Göletinin Sulamasının da tamamlanması ile 2 bin dekar zirai arazinin sulanmasının sağlanacağını belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, "Baraj inşaatında gövde dolgu imalatları devam ediyor. Toplam 170 bin metreküplük gövde dolgusundan şu ana kadar ise yüzde 80'lik kısmı tamamlandı." dedi.

"Bölge insanı her yıl 2 milyon 560 lira daha fazla kazanacak"

Projenin tamamlanması ile bölge üreticisine 2018 yılı rakamlarıyla her yıl 2 milyon 560 lira daha fazla kazandırılmasının hedeflendiğinin altını çizen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, "Temelden yüksekliği 32.3 metre olan ve 1,17 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip Manisa Gördes Karayağcı Barajının ve Sulama İnşaatının da tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacaktır. Bu projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

DSİ’nin hayata geçirdiği her projenin bölgeyi olumlu anlamda değiştirdiğini anlatan Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, “Gölet tamamlanıp sulama başladıktan sonra bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacaktır. Gölet projemizle birlikte bölgedeki Sosyo-ekonomik değişim hemen fark edilecektir. İnşallah Göletimizin faaliyete geçmesiyle birlikte hem Gördes’imiz hem de çiftçilerimiz kazanacaktır” diye konuştu.

Gördes Belediyesi Ta..... Gördes Belediyesi Ta..... Toplu Konut İdaresi ..... Ücretsiz Kick Boks K..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Sözlü ve Uygulamalı ..... Taşeron Kadrosu Sözl..... Sürekli İşçi Kadrola..... Sürekli İşçi Kadrola..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Mahalli İdareler Gör..... Mahalli İdareler Gör..... Gördes Belediyesi Ya..... Ücretsiz DGS Deneme ..... Kitap Okuma Kampanya..... Ücretsiz Halk Oyunla..... Mahalli İdareler Gör..... ÜCRETSİZ KEMAN KURSU.....