2. Etap Toki Projesi Yeniden İhaleye Çıkıyor
TOKİ ve Gördes Belediyesi iş birliğinde inşa edilecek olan Gördes 2. Etap 200 konutluk TOKİ projesi yeniden ihale ediliyor.

TOKİ'nin Atatürk Mahallesi'nde inşa edeceği 2. Etap TOKİ Projenin İhalesi 9 Ocak 2019 Çarşamba günü saat 14.30'da İstanbul'da yeniden yapılacak. Proje içerisinde 200 adet konut, 1 adet iş merkezi, 1 adet camii, çevre düzenlemesi ve alt yapı işi bulunuyor. Hazine ve Gördes Belediyesi arazilerinden birleştirilen Atatürk Mahallesindeki arsaya yapılacak olan 2. Etap TOKİ Projesi'nin yaklaşık maliyeti 19.500.000.00 TL. Geçtiğimiz yıllarda başlayan ancak yüklenici firmadan kaynaklanan nedenlerden dolayı inşaatı yarım kalan ve tekrar ihale edilecek projenin büyük bir kısmı tamamlanmıştı. Gördes'in konut ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayacak olan proje Atatürk Mahallesine de canlılık getirecek.

Tünel kalıp sistemiyle yapılacak olan 200 adet konut, konvansiyonel kalıp sistemiyle yapılacak olan 1 adet cami, 1 adet ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi sözleşmenin imzalanmasının ardından 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. İhaleye göre yer tesliminden itibaren iş, 400 günde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek. Yatay mimari konseptli projede; 2+1 planında inşa edilecek konutlar, zemin+4 yüksekliğinde olacak.

Konutların cephe tasarımları geleneksel mimari ile modern mimari sentezlendi. Cephelerde zemin kat seviyesine kadar taş kaplama, balkon cephelerinde ve pencere kenarlarında ahşap görünümlü dış cephe elemanları kullanıldı. Projeyle Atatürk Mahallesine nitelikli sosyal çevre imkânı sunan yeni bir yaşam merkezi oluşturulacak.

Yaşanan aksaklıklardan dolayı inşaatın durduğunu; yapılan girişimlerden sonra projenin yeniden ihale edileceğini belirten Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, "Biz göreve gelmeden önce TOKİ Konutları Gördes için gerçekten bir hayaldi. Göreve gelmeden önce vatandaşlarımıza verdiğimiz TOKİ sözünü ikinci defa yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milletvekillerimizin ve TOKİ Başkanımızın destekleriyle bir konut projesini daha hayata geçireceğiz. Bilindiği gibi ilçemize daha önce kazandırdığımız TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşlarımızın memnuniyeti ikinci  etabın ilçemize kazandırılmasını sağladı. Bazı sorunlar yaşansa da TOKİ ve belediyemiz iş birliği ile Atatürk Mahallesinde 200 konut inşa edilecek. İçerisinde ticaret merkezi ve caminin de bulunduğu projemizin ihalesi ocak ayında yeniden yapılacak. İnanıyorum ki bundan sonraki süreç inşallah aksamadan devam edecektir. Başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İlçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

Gördes Belediyesi Ta..... Gördes Belediyesi Ta..... Toplu Konut İdaresi ..... Ücretsiz Kick Boks K..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Sözlü ve Uygulamalı ..... Taşeron Kadrosu Sözl..... Sürekli İşçi Kadrola..... Sürekli İşçi Kadrola..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Mahalli İdareler Gör..... Mahalli İdareler Gör..... Gördes Belediyesi Ya..... Ücretsiz DGS Deneme ..... Kitap Okuma Kampanya..... Ücretsiz Halk Oyunla..... Mahalli İdareler Gör..... ÜCRETSİZ KEMAN KURSU.....