Gördes Belediyesi’nde Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Gördes Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimleriyle oluşan yeni meclisin ilk toplantısını Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol başkanlığında yapıldı. Başkan Akyol, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu. 2018 yılı faaliyet raporunun oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda meclis içi komisyonlarının seçimleri yapıldı.

Gördes Belediyesi Meclisi’nin yeni üyeleriyle ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol başkanlık etti. Yeni dönemin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açıldı. Meclisin en genç iki üyesi olan Taner Yiğit ve Şerif Sevim ile meclis katip üyeliğinin oluşmasıyla başlayan toplantıda yapılan oylamalar sonucu meclis katip üyeliğine Taner Yiğit ve Seyyide Cenki seçildi. Yeni dönemin Gördes'e ve meclis üyelerine hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Muhammet Akyol, “İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde Gördes'imize, Manisa'mıza ve ülkemize hayırlı hizmetlerde bulunuruz” ifadelerini kullandı.

Yeni dönemin ilk meclis toplantısında meclis içi organlarının seçimleri de yapıldı. Seçimler sonucu Gördes Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Nurettin Kırmızıay, 2. Başkan Vekili ise Süleyman Doruk oldu. Seyyide Cenki ile Taner Yiğit ise divan katibi olarak seçildiler. Gördes Belediyesi Encümen Üyeliklerine ise Taner Yiğit ve Seher Eren seçildi. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Ege Belediyeler Birliği Meclis üyeliklerinin seçimlerinin ardından meclis gündemine geçildi. Meclis gündeminde 2018 yılına ait bir yıllık Faaliyet Raporu görüşülerek oy birliği ile onayladı.

Gördes Belediyesi Komisyonları şu isimlerden oluştu;
Plan ve Bütçe Komisyonu: İlhan Türe, Ali Peker, Nurettin Kırmızıay
İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Ahmet Esen, Seyyide Cenki, Şerif Sevim
Vergi Dairesi Satış Komisyonu: Nurettin Kırmızıay
Milli Eğitim Müdürlüğü Danışma Kurulu: Seyyide Cenki