15 TEMMUZ ŞEHİTLER PARKI

Gördes Belediyesi’nin 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadele ederken şehit olanların anısına yaptırdığı ‘15 Temmuz Şehitleri Parkı’ düzenlenen törenle hizmete açıldı.

15 Temmuz Şehitleri Parkının açılışı,  Gördes Kaymakamı Büşra Uçar, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Jandarma komutanı J.Kd.Bçvş. Fazıl Kalyon,  Ak Parti İlçe Başkanı Rıza Dilcan, MHP İlçe Başkanı Abdürrezzak Yonat, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Seher Eren, Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Temel, Kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Gördes Belediye Meclisi'nin aldığı kararla ismi 15 Temmuz Şehitleri Parkı olarak değiştirilen Bosna Hersek Parkının yenileme çalışmalarıyla birlikte yepyeni bir görünüm kazandı. Parkın içerisinde bulunan saat kulesi ve Gördes yazısı vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Özellikle Saat kulesi ve Gördes yazısı önünde fotoğraf çektiren vatandaşlar bu eserleri ilçeye kazandıran Belediye Başkanı Muhammet Akyol’a teşekkür etti.

15 Temmuz Şehitleri Parkı’ olarak isimlendirilen parkın 15 Temmuz Destanının gelecek nesillere aktarılması adına çok özel bir anlam taşıdığını ifade eden Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, “Gelecek nesillerin bu hain darbe girişimini ve 15 Temmuz gecesinin unutulmaması adına bu parkımızın isminin Belediye Meclisimizin kararıyla ‘15 Temmuz Şehitleri Parkı’ olarak verdik. 15 Temmuz’da şehadet mertebesine yükselen şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor ve gazilerimize Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Tüm şehitlerimize, gazilerimize ve yüce Türk milletine çok şey borçluyuz. Tabi ki bu noktada gücünü milletten almak suretiyle büyük bir liderlik göstererek Türk milleti ile birlikte bu tarihi destanı yazan Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti ve demokrasi tutkusu sayesinde destan yazıldı. 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” diye konuştu.

Dualarla gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitleri Parkının açılış töreninde konuşan Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, “15 Temmuz direncin ve dirilişin adıdır. 15 Temmuz Türk milletinin demokrasiye olan inancının göstergesidir. FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi aziz milletimizin azim ve kararlılığı ile bozguna uğratılmış ve başarısız olmuştur. Hainler ülkemizi ve aziz milletimizi korumak ve düşmana karşı kullanılmak üzere temin ettiği silahları bu milletin silahsız vatandaşlarına karşı kullanarak demokrasiyi, milli iradeyi ve devleti esaret altına almak istemişlerdir. Ancak asil milletimiz bu oyunu boşa çıkarmıştır. Bizler 15 Temmuz Destanını unutmamak için Parkımızın giriş kısmında 15 Temmuz’da canlarını ortaya koyan 250 şehidimizin isimleri ve şehitlerimizi simgeleyen 250 tane yıldız yer alıyor.  Ayrıca Gördes’imize kalıcı eser olarak saat kulesini kazandırdık. “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devleti” simgeleyen 4 figürün işlendiği Saat kulemiz, Gördes'imizin sembolleşen simgelerinden birisi olacak. Bunun yanında parkımızda geniş kapsamlı bir çevre düzenleme ve peyzaj çalışması yapıldı. Parkımızda, havuz ve kafeterya da yer alıyor. 15 Temmuz'da vatandaşlarımızla omuz omuza nöbet tuttuğumuz bu parkta 15 Temmuz Şehitlerimizi sonsuza dek yaşatacağız. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum"dedi.

Projenin Diğer Resimleri
Gördes Belediyesi Ta..... Toplu Konut İdaresi ..... Ücretsiz Kick Boks K..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Sözlü ve Uygulamalı ..... Taşeron Kadrosu Sözl..... Sürekli İşçi Kadrola..... Sürekli İşçi Kadrola..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Mahalli İdareler Gör..... Gördes Belediyesi Ya..... Ücretsiz DGS Deneme ..... Kitap Okuma Kampanya..... Ücretsiz Halk Oyunla..... Mahalli İdareler Gör..... ÜCRETSİZ KEMAN KURSU..... MİLLİ İRADE NÖBETİ..... HACİVAT KARAGÖZ GÖLG.....