11. Hıdrellez ve Kültür Festivali Coşkuyla Kutlandı

Gördes Belediyesi'nin her yıl düzenlediği Hıdrellez etkinlikleri hafta boyunca  devam etti. 11.'si düzenlenen Hıdrellez ve Kültür Festivali vatandaşlar tarafından bu yıl da büyük bir ilgi gördü. Gördesli Şehit Makbule Hanım paneliyle başlayan Hıdrellez ve Kültür Festivali hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam etti.

Hıdrellez ve Kültür Festivali anlamlı etkinlikle başladı.
Gördes Belediyesi 11. Hıdrellez ve Kültür Festivali Kayacık İlköğretim Kurumları tarafından düzenlenen Şehit Makbule Hanım ve Akıncılar Paneli ile başladı. Prof. Dr. Nurettin Gülmez, Öğr. Gör. Dr. İsmail Oğuz, Sosyal Bil. Öğr. Bünyamin As'ın konuşmacı olarak katıldığı panele katılım yüksekti. Kaymakam Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ataç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İ. Coşkun Çelik, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konuşmacılar Milli mücadelede Gördes’te yaşananları ve şehit Makbule hanımı anlattı. Panel sonrası hazırlanan fotoğraf sergisinin gezilmesiyle program sona erdi.

Anneler günü özel programla kutlandı.
Festival Anneler Günü programıyla devam etti. Kültür Sarayı'nda düzenlenen Anneler günü programına yüzlerce bayan katılırken, Kültür Sarayı hınca hınç doldu. Bayanların gönüllerince eğlendikleri programda yılın anneleri için hediye töreni yapıldı. Bayanlar hediyelerden ve böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı Başkan Muhammet Akyol'a teşekkürlerini iletti.

Hıdrellezi Kocamurtluk Mesire Alanı'nda coşkuyla kutlandı.
6 mayıs cumartesi günü Kocamurtluk Mesire alanındaki etkinliklere yağışlı havaya rağmen halk büyük ilgi gösterirken, baharın gelişini çoşkuyla kutladı. Çocuklara şenlikler boyunca eğlenceli dakikalar yaşatıldı. Vatandaşlara keşkek ve höşmerim ikram edildi. Gördes Belediyesi Halk Oyunları Ekipleri yaptıkları güzel gösterilerle şenliklere renk kattı. İzmir Gördesliler Derneği ve Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri; Kaymakam T. Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Emniyet Amiri İlker Zeydanlı, İzmir Gördesliler Derneği Başkanı Ahmet Bitek, Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Ertekin ve Gördes Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Semerci tarafından takdim edildi. Ekinlikler boyunca çocuklar için çeşitli yarışmalar ve eğlence gösterileri düzenlendi. Eğlence sonunda yetişkilerin yarışmaları eğlenceli anlar yaşattı. Başkan Akyol ve Kaymakam Bilgin yaptıkları konuşmalarda tüm hemşerilerin hıdrellezini kutladı.

Başkan Muhammet Akyol açıkladı: Kocamurtluk Mesire Alanı Projesi'nin yer teslimi de yapıldı.
Başkan Muhammet Akyol, yaptığı konuşmada vatandaşlardan etkinliklerin yapıldığı alana dikkatlice bakmalarını belirterek; " İnşallah önümüzdeki yıl bambaşka bir Kocamurtluk Mesire Alanı'nda festivalimizi gerçekleştireceğiz. Gördes'in en güzel yerlerinden olan bu mesire alanına yapılacak olan Kocamurtluk Mesire Alanı Projesi'nin yer teslimi yapıldı. Gördes Belediyesi ve İller Bankası ortaklığında yapılacak olan projede seyir kulesi, kır düğün salonu, kır lokantası, spor alanları, oyun parkları, piknik alanları, bisiklet yolları, yürüyüş yolları gibi birçok özellik bulunuyor. Gördes'imize şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Namağlup Şampiyon Gördes Belediyespor için kupa töreni düzenlendi.
Manisa 1. Amatör Küme B Grubunda tarihi bir başarı elde ederek namağlup şampiyon olan Gördes Belediyespor'a şampiyonluk kupası 11. Hıdrellez ve Kültür Festivali'nde Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve Manisa ASKF Başkanı İsmail Aydın tarafından takdim edildi. Başkan İsmail Aydın yaptığı konuşmada Gördes Belediyespor'u tebrik ederken, spora ve sporcuya yapmış olduğu büyük hizmetlerden dolayı Başkan Muhammet Akyol'un her yerde örnek olarak gösterildiğini belirterek; Başkan Akyol'a teşekkür etti.

Kıran Mahallesi Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.
Kıran Kalkınma Kooperatifi’nin organize ettiği, Gördes Belediyesi ve Kıran Muhtarlığının da yer aldığı şenlik yoğun katılımla gerçekleşti. Gördes Belediyesi Hıdrellez ve Kültür Festivali kapsamında Kıran Mahallesi’nde bu sene 14.’sü düzenlenen uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Gördes Şenliğe Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. Halk oyunları ile başlayan program müzik gösterisiyle devam etti. Bölgede bulunan geniş alanda, her kesimden insanın uçurtma uçurtması renkli görüntüler oluşturdu. Uçurtma yarışmasına katılan yaklaşık 150 uçurtma arasından en güzel ilk üçe giren uçurtmaya ve orijinal kategorisinde bir uçurtmaya ödül verildi.

Gördes Belediyesi Ya..... Ücretsiz DGS Deneme ..... Kitap Okuma Kampanya..... Ücretsiz Halk Oyunla..... ÜCRETSİZ KEMAN KURSU..... MİLLİ İRADE NÖBETİ..... HACİVAT KARAGÖZ GÖLG..... YAZ SPOR OKULU 2016 ..... YEREL HAYVAN KORUMA ..... ANKARA GÖRDESLİLER P.....